dijous, 20 d’octubre del 2022

INVITACIÓ ACTIVITAT COMMEMORACIÓ DEL DÍA INTERNACIONAL DEL TDAH

 



Benvolguts/Benvolgudes, 



En commemoració del Día Internacional del TDAH us  fem arribar invitació al berenar solidari i posterior contacontes a càrrec de Mercè Martínez, "Un Conte al Sac", que tindrà lloc el dia 27 d'octubre a les 16:30h a l'Escola Santa Perpètua.  



El 27OCT ens vestirem de taronja pel ***Dia de la Conscienciació sobre el TDAH.*******


La finalitat d'aquest dia és reduir l'estigma del TDAH i afavorir el reconeixement i la detecció precoç.

El TDAH, o trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat, és un trastorn del neurodesenvolupament que inhibeix la capacitat de regular l'activitat (hiperactivitat), pensaments i comportament (impulsivitat) i atenció.

Encara que el TDAH és la causa més important de fracàs escolar juntament amb la dislèxia, des de la nostra associació volem ajudar a aclarir realment el que és fent campanyes de conscienciació i informació, en aquest cas, a les escoles i amb els més petits a través d'una activitat lúdica i divertida amb l'objectiu d'aquest dia, la inclusió, la conscienciació i l'empatia cap al món de la diversitat.

Pensem que els nens han d'adquirir a casa i a l'escola els VALORS que els permeten sentir empatia cap als altres, mantenir una actitud coherent, solidària i responsable.

Per fomentar tots aquests valors i en commemoració d'aquest dia, les entitats locals, Espiral Catalunya i AFA Santa Perpètua hem organitzat un acte que no us podeu perdre.

L'activitat tindrà lloc el mateix 27 d'octubre a les 16:30h a l'Escola Santa Perpètua i consistirà en un berenar solidari i a les 17h un contacontes a càrrec de Mercè Martínez (Narradora, bibliotecària escolar i mestra d'educació infantil) d'Un Conte al Sac.


L'activitat serà gratuïta i oberta a tots els públics i edats.

Per confirmar assistència es pot fer a través d'aquest enllaç per Google forms preferiblement avants del mateix dia 27 .

dilluns, 17 d’octubre del 2022

DONAT l'ÈXIT es REPETEIX el Webinar "Eines pràctiques contra l'assetjament escolar"

 


   Hola famílies,


   Donat l'èxit que va tenir l'anterior sesió, es torna a fer el webinar  "Eines pràctiques contra l'assetjament escolar" 

   Les noves dates són:

     Des de l'AMPA Estela Ibèrica us convidem a participar en el 'webinar' que es celebrarà el proper dia 24/10/22 entre les 18:00 i 19:30 hores.

   L'organitzem des de FAPAES i comptarem amb la col·laboració de NACE, Asociación No Al Acoso Escolar (noalcoso.org). Junts, oferirem eines als pares i mares per a detectar possibles casos d'assetjament i per a actuar quan sabem que l'assetjament s'està produint. El webinar serà pràctic: les famílies necessitem, sobretot, ajuts útils.



Les dades sobre assetjament escolar són, avui dia, extraordinàriament preocupants: les més fiables ens indiquen que 1 de cada 4 (25%) d'infants i joves pateixen algun tipus d'assetjament.




El webinar té places limitades: us animem a  inscriure-us-hi aviat.

    Podeu fer-ho al següent enllaç :


https://forms.gle/Nsf1BUHL5NoGeXmg6



Us hi esperem!